09/11/2023 09/11/2023 Πανευφρόσυνα εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, Προστάτου της ομώνυμης Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023, στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Κτίτωρ και Πνευματικός της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου, Γέροντας...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 17:05

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Πανευφρόσυνα εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, Προστάτου της ομώνυμης Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023, στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Κτίτωρ και Πνευματικός της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου, Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος φέρει και το όνομα του Αγίου Νεκταρίου και άγει τα ονομαστήριά του, πλαισιούμενος από τον Αγιορείτη Ξενοφωντινό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Μαραγκό, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κληρικούς και Ιερομονάχους της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Την κυριώνυμο ημέρα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο εορτάζων Γέροντας Νεκτάριος πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων.

Επίσης παρευρέθησαν οι άρχοντες του τόπου και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που ήρθαν να πάρουν την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στον εορτάζοντα Γέροντα Νεκτάριο.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας, ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα.

Οι πιστοί κατά την διάρκεια της εορτής του Αγίου Νεκταρίου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ιερά λείψανα και αντικείμενα του Αγίου πού φυλάσσονται στην γυναικεία Ιερά Μονή, καθώς και την εφέστιο εικόνα του Αγίου που φιλοτέχνησε ο κατά σάρκα ανιψιός και βαπτιστικός του Αγίου Νεκταρίου, Αναστάσιος Κεφαλάς.


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων