21/05/2020 21/05/2020 Η Ιερά Μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού εορτάστηκε το διήμερο 19 και 20 Μαΐου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια στο Δήμο Ερέτριας στην Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας. Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου, ιερουργούντος του Οικον. Κυριακού Κοκκάλα-Εφημερίου του Ενοριακού...
21 Μαΐου, 2020 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 14:03

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια

Η Ιερά Μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού εορτάστηκε το διήμερο 19 και 20 Μαΐου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στην Άνω Βάθεια στο Δήμο Ερέτριας στην Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.

Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου, ιερουργούντος του Οικον. Κυριακού Κοκκάλα-Εφημερίου του Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Πρωτοπρ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου-Εφημέριο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερετρίας και τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη-Εφημέριο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, παρουσία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μακαρίας Μοναχής και της συνοδείας της.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, οι προσελθόντες πιστοί συμμετείχαν στα τελούμενα, όντας έξωθεν του Καθολικού της Ι. Μονής, στον αύλειο χώρου, λόγω της στενότητας του Ι. Ναού και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρτοκλασία, ενώ η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου και των ιερών λειψάνων δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των μέτρων της πρόληψης από την πανδημία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων