09/05/2022 10/05/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή «Ώρες», νήσου Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη και τον Οικονόμο Δημήτριο Στεφάνου, επί τη ιερά μνήμη του Οσιομάρτυρος Αγίου Νικολάου, του εν Βουνένοις, η τίμια κάρα του...
09 Μαΐου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2022 - 1:51

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στην Άνδρο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στην Άνδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή «Ώρες», νήσου Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη και τον Οικονόμο Δημήτριο Στεφάνου, επί τη ιερά μνήμη του Οσιομάρτυρος Αγίου Νικολάου, του εν Βουνένοις, η τίμια κάρα του οποίου φυλάσσεται στην ως άνω Ιερά Μονή από κτήσεώς της, ως και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Μυροβλυτίσσης.

Παρέστη συμπροσευχόμενη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχή Παρθενία και πιστοί από τις γύρω περιοχές.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθκε στον βίο του τιμωμένου Οσιομάρτυρος, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, πίστευσε ακράδαντα στην Ανάσταση του Χριστού και έμεινε πιστός και αφοσιωμένος στην Εκκλησία που Εκείνος ίδρυσε, μέχρι το μαρτυρικό του θάνατο.

Ευχαρίστησε τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη και την περί αυτόν Μοναστική Αδελφότητα, για το πολύτιμο πνευματικό έργο που επιτελεί, και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς το ζείδωρο φως της Αναστάσεως να φωτίζει τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Μετά την παρατεθείσα Μοναστηριακή Δοχή, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναχώρησε για Ραφήνα και από εκεί, μέσω Πειραιώς, στη Σύρο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων