11/02/2022 11/02/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους με επίκεντρο την φερώνυμο και σεβασμία ιερά μονή του Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Αυλωναρίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 14:45

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Αυλωναρίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Αυλωναρίου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους με επίκεντρο την φερώνυμο και σεβασμία ιερά μονή του Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Αυλωναρίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και του συμπροσευχόμενου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή του Πρωτοσύγκελλου Πανοσ Αρχιμ Νικόδημου Πόγκα των ιερέων και διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ακολούθως πριν την απόλυση εψάλει η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους ιερείς και διακόνους με την παρουσία της Ηγουμένης της ιεράς μονής Θεολογίας μοναχής και της μοναστικής αδελφότητος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε προς όλους πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν την εορτή εσπέρας και ανήμερα της εορτής.

Φωτογραφίες: Μαρία Βυζανιάρη – Ελένη Κωνσταντίνου – Σταματούλα Λεβέντη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων