24/08/2021 24/08/2021 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος. Την Κυριακή το απόγευμα, τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση και αμέσως μετά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας κατά τον οποίον κήρυξε το θείο λόγο ο Πρωτοσυγκέλλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος. Την...
24 Αυγούστου, 2021 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 9:13

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος.

Την Κυριακή το απόγευμα, τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση και αμέσως μετά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας κατά τον οποίον κήρυξε το θείο λόγο ο Πρωτοσυγκέλλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος.

Την Δευτέρα το πρωί, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της εορτής και υπεγράμμισε την ταπείνωση και την υπακοή της Παναγίας στο θέλημα του Θεού.

Τόσο η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού όσο και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση του Αχελώου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων