16/09/2020 16/09/2020 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας έγινε η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού « Μεγάλου Σταυρού» Σάμου. Το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος λιτανευτικά μετέφερε το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από το σκευοφυλάκιο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και κήρυξε τον...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 18:52

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή “Μεγάλου Σταυρού” στη Σάμο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή “Μεγάλου Σταυρού” στη Σάμο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας έγινε η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού « Μεγάλου Σταυρού» Σάμου. Το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος λιτανευτικά μετέφερε το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από το σκευοφυλάκιο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού κτίσθηκε το 1592 από τον Ιερομόναχο Νείλο. Η Ιστορία της πλούσια. Η πνευματική προσφορά της μεγάλη. Μεγάλο και επιβλητικό το Καθολικό της με περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Ο αστερίσκος με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου αποτελεί θησαυρό, ευλογία και σκέπη για το Νησί, και είναι δώρο του Σαμίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίλλου του Β’ (1815).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων