06/08/2020 06/08/2020 Για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ανέβηκε στο όρος Χορτιάτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χορτιάτη ενώ παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού, οι Διοικητές των Χ.Ο.Κ και του Ραντάρ...
06 Αυγούστου, 2020 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 21:11

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στον Χορτιάτη

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στον Χορτιάτη

Για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ανέβηκε στο όρος Χορτιάτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χορτιάτη ενώ παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού, οι Διοικητές των Χ.Ο.Κ και του Ραντάρ και φυσικά πλήθος πιστών που αγαπούν το Μοναστήρι.

Ο π.Νικόλαος Λουδοβίκος είχε τη διακονία του λόγου, στον οποίο αντιδιέστειλε την τεχνολογική μεταμόρφωση που επιφέρει η ψηφιακή επανάσταση με τη μεταμόρφωση που επιτελεί η Χάρις του Θεού.

«Το Πνεύμα το Άγιο, υπογράμμισε με έμφαση ο ομιλητής, επιτυγχάνει την αληθινή μεταμόρφωση του ανθρώπου και οδηγεί στον αγιασμό. Οι μεταμορφωμένοι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τίς κινήσεις της Θείας Χάριτος και να ερευνούν τα Μυστήρια του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος σφραγίζοντας με το λόγο του την τέλεση της Θείας Μυσταγωγίας συμπλήρωσε: «στην παραμόρφωση που προκαλεί η υποδούλωση στην τεχνολογία, η Εκκλησία αντιτάσσει τη Μεταμόρφωση ως αποκάλυψη της θεότητας του Χριστού και ως πρόσκληση θέωσης του ανθρώπου». 

Παρακολουθήστε σχετικά βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων