29/01/2023 29/01/2023 Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας Πιερίας το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συμπροσευχήθηκε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίπολης κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο....
29 Ιανουαρίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2023 - 14:23

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας Πιερίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας Πιερίας

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας Πιερίας το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συμπροσευχήθηκε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίπολης κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Τα αναλόγια στελέχωσαν πολυμελείς χοροί καθηγητών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμη ημέρα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, το πρωί, τελέστηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία κατά την οποία τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σεβαστιανός Αράπης. Έψαλε ο πολυμελής χορός «Αγγελικός Χορός».

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος διάβασε την ευχή των κολύβων, ευχαρίστηκε όσους διακόνησαν κατά την πανήγυρη και έδωσε τις ευχές του στη Μοναστική Αδελφότητα και σε όλους τους προσκυνητές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του εορταζομένου Αγίου.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί κληρικοί και πιστοί από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων