07/09/2020 07/09/2020 Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο, αφού εόρταζε την ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου 2020.  Στον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τον οποίο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 14:52

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο, αφού εόρταζε την ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου 2020. 

Στον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τον οποίο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυξ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε άπαντες για την τάξη και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και εξήρε, ακόμα μία φορά, την ποικίλη πνευματική προσφορά της Μονής σε καιρούς δυσχειμέρους, ευχαριστώντας επί τούτου την Γερόντισσα Νικοδήμη.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε και τον Γέροντα της Μονής, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος, τα τελευταία χρόνια ανέλαβε την πνευματική καθοδήγηση της Αδελφότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων