09/09/2020 09/09/2020 Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών της Ιθάκης την Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου με πολλούς πιστούς που τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού να προσέρχονται στην Πολιούχο του νησιού για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας “Καθαριώτισσας”.  Το μεσημέρι της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου 2020 μετέβει στο νησί της Ιθάκης ο Σεβασμιώτατος...
09 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:11

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών στην Ιθάκη

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών στην Ιθάκη

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών της Ιθάκης την Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου με πολλούς πιστούς που τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού να προσέρχονται στην Πολιούχο του νησιού για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας “Καθαριώτισσας”. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 7 Σεπτεμβρίου 2020 μετέβει στο νησί της Ιθάκης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Σκιαδαρέση, συνταξ. καθηγητή της Καινής Διαθήκης της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., τον ευλαβέστατο Διάκονο π. Χριστοφόρο Αραβανή και την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ιράς Αθανίου Λευκάδος Οσιολ. μοναχή Αντωνία μετα της αδελφής της Ι. Μονής μοναχή Γερασίμη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7:15 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, με την συμμετοχή των κληρικών της νήσου καθώς και των φιλοξενούμενων κληρικών μεταξύ των οποίων και του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου, πολιούχου Πατρών Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Σκιαδαρέση. Πρίν το πέρας της Πανηγυρικής Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης καλωσόρισε στην Παναγιοσκέπαστη νήσο Ιθάκη τον κλήρο και τον λαό ευχόμενος έτη πολλά κι ευλογημένα και στη συνέχεια ο Αιδεσιμολ. π. Νικόλαος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Α

μέσως μετά έλαβε χώρα η Ακολουθία της Λιτής όπου κι ευλογήθηκαν οι άρτοι. Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού παρατέθηκε μοναστηριακό γεύμα σε όλους τους προσκυνητές και στη συνέχεια και ώρα 10.00 μ.μ. εψάλη η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τους ιερείς του νησιού καθώς και τους φιλοξενούμενους κληρικούς. Tο θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο εορτολογικό γεγονός του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Μονής τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας της Ιθάκης ενώ το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν οι εκ Πατρών Ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Σκιαδαρέσης και κ. Σπυρίδων Κασπίρης καθώς και ιεροψάλτες της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος  κ. Θεόφιλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και συνεχάρει τόσο τον άξιο και ακούραστο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Καθαρών Ιθάκης Πανοσ. Αρχιμ. π. Σεβαστιανό Μόσχο και τους συνεργάτες του για την άψογη διοργάνωση και ομαλή διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως όσο και τα ιερά αναλόγια. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους. Λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος προσέφερε διάφορες ευλογίες στις κυρίες που διηκόνησαν την Ιερά Μονή κατά την διάρκεια των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων