06/09/2019 06/09/2019 Στις 5  Σεπτεμβρίου 2019, στην βυζαντινή Ιερά Μονή Αστερίου, κτίσμα του 920 μ.Χ. εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. Κατά πρώτον,με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και τέθηκαν σε προσκύνηση Ιερά...
06 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2019 - 15:34

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αστερίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αστερίου
Στις 5  Σεπτεμβρίου 2019, στην βυζαντινή Ιερά Μονή Αστερίου, κτίσμα του 920 μ.Χ. εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Κατά πρώτον,με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και τέθηκαν σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα.

Κατά την ακολουθία του Εσπερινού παρεβρέθησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Στεργίου μετά της συνοδείας του, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ερυθρών Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βουρλής μετά της συνοδείας του, τη ευλογιά του πολυσέβαστου Γέροντος και Μετοχιάρη της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά Ονουφρίου Αρχιμανδρίτου πατέρες της Ιεράς Μονής, καθώς και άλλοι ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Στεργίου στο τέλος της ακολουθίας, με τον μεστό του λόγο ομίλησε για το θαύμα του Αρχαγγέλου και για το πώς όλοι οι χριστιανοί ορθόδοξοι θα πρέπει να μιμηθούν τα αγγελικά τάγματα. Επίσης ευχαρίστησε τον Μετοχιάρη της Ιεράς Μονής Αστερίου Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Γιαννιό και την συνοδεία του, για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως καθώς και την διακονία τους. Στον Εσπερινό επίσης έψαλλε χορός ιεροψαλτών αποδίδοντας με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τους ύμνους της εορτής, με χοράρχη τον κ. Δημήτρη Καρζή.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα καθώς και το μοναστηριακό κεράσμα σε όλους τους προσκυνητές.

Την κυριώνυμο ημέρα 6η Σεπτεμβρίου 2019, τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου καθώς και Ιεροκύρηκα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Κουλουριώτη, ο οποίος και κύρηξε τον Θείο Λόγο.”


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων