29/08/2020 29/08/2020 Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 εορτάσθηκε η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου σε όλες τις ενορίες και Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως και ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης. Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής και πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε...
29 Αυγούστου, 2020 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2020 - 21:24

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 εορτάσθηκε η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου σε όλες τις ενορίες και Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως και ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής και πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου εντός της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου προς τον Φιλάνθρωπο Θεό. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως π. Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείον λόγον προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την εις Αρχιμανδρίτη χειροθεσία του Ιερομονάχου και υπευθύνου της Ιεράς Μονής π. Παϊσίου Χαλκιά. Προσφωνώντας τον νέο Αρχιμανδρίτη τόνισε την άξια επαίνου εργατικότητα του στην Ιερά Μονή τα τελευταία δύο χρόνια όπου ορίσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου υπεύθυνος καθώς και την υπακοή του στον Επίσκοπο τα 11 χρόνια της ιερατικής του Διακονίας και πατρικώς του παρότρυνε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα του, ως καλός εργάτης και ποιμένας της Ιεράς Μονής.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία παρετέθη νηστίσιμη τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Παρακολουθήστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου:

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων