07/09/2020 07/09/2020 Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας στο βουνό του Πάρνωνα εορτάστηκε η μνήμη του Προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Ιωάννου Προδρόμου και η ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ την 5η και 6η Σεπτεμβρίου 2020. Στην Ιερά Μονή που βρίσκεται 1100 χρόνια στο βράχο, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 11:50

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Πάρνωνα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Πάρνωνα

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας στο βουνό του Πάρνωνα εορτάστηκε η μνήμη του Προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Ιωάννου Προδρόμου και η ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ την 5η και 6η Σεπτεμβρίου 2020.

Στην Ιερά Μονή που βρίσκεται 1100 χρόνια στο βράχο, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ενώ τον πλαισίωσαν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανάμεσα στους προσκυνητές παρόντες ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δ. Τσιπίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μ. Σκαντζός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Βορείου Κυνουρίας Γ. Καμπύλης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περδικόβρυσης κ. Νικολάου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός του θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην ιστορική πορεία της Μονής και στις προσπάθειες να αποκτήσει και πάλι το Μοναστήρι την παλιά του αίγλη.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε Όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

bdr

bty

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων