08/05/2021 10/05/2021 Με λαμπρότητα και μοναστηριακή τάξη, προβλεπομένων των μέτρων για την πανδημία, εόρτασε η Ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στη Χρυσοπηγή Χανίων. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας και Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής...
08 Μαΐου, 2021 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 22:53

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα Χανιά

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα Χανιά

Με λαμπρότητα και μοναστηριακή τάξη, προβλεπομένων των μέτρων για την πανδημία, εόρτασε η Ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στη Χρυσοπηγή Χανίων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας και Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου.

 Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος και ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενη η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη μετά της αδελφότητος,

Την παραμονή της εορτής τέλεσε μεγάλο πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός κηρύττοντας  και το Θείο Λόγο.  

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η ετήσια σύναξη των στελεχών της κατασκήνωσης όπου τα στελέχη συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο και ξεκίνησαν οι πρώτες διαβουλεύσεις σχετικά με την κατασκηνωτική περίοδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων