03/05/2019 03/05/2019 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στις 3 Μαΐου 2019 στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της Μονής. Ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β αναφέρθηκε στην αναγκη συντηρήσεως...
03 Μαΐου, 2019 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2019 - 16:08

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στις 3 Μαΐου 2019 στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της Μονής.

Ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β αναφέρθηκε στην αναγκη συντηρήσεως του μεγάλου και μνημειακού κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής, που, όπως είπε, αποτελεί έκδηλο κειμηλιοφυλάκιο εκκλησιαστικής τέχνης και παραδόσεως, και ζήτησε τη συνδρομή όλων για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ευχαρίστησε, τέλος, την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Παρθενία για τους ανύστακτους κόπους της και τις Μοναχές Νεκταρία και Μαγδαληνή, από την Ιερά Μονή Πανοράματος, οι οποίες,όπως κάθε χρόνο, συνδράμουν στην προετοιμασία της Μονής για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, τους Ανδρίους Πλοιοκτήτες, τους αδελφούς  Στεφάνου και τον κ. Θεολόγο Παναγιωτάκη, και όλους τους πιστούς της Άνδρου, για την στήριξή τους προς το ιστορικό αυτό μοναστήρι, καθώς και την κα Αικατερίνη Σρέκ για την δωρεά προς αυτό Επισκοπικού Θρόνου.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη της Λιτανείας της Εφεστίου Εικόνας της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων