15/08/2020 15/08/2020 Με λαμπρότητα, την παρουσία πλήθους πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε σήμερα, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μεσσηνία. Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη. Κατά τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Πανοσιολ....
15 Αυγούστου, 2020 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 16:41

Πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου

Με λαμπρότητα, την παρουσία πλήθους πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε σήμερα, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μεσσηνία. Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη.

Κατά τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή και πατέρες της Μονής. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις ευεργεσίες της προς το ανθρώπινο γένος.

Συνάμα, δεν παρέλειψε να τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών εκ της πανδημίας, ζητώντας πιστή τήρηση των μέτρων υγιεινής.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος και Ανδρ. Τσουκαλάς, καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων