02/07/2021 02/07/2021 Την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη των εκ Ρώμης θαυματουργών Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, και στην Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε η φερώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. Μελέτιος Κουράκλης, Διευθυντής...
02 Ιουλίου, 2021 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 14:41

Πανηγύρισε η ιστορική Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ιστορική Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη των εκ Ρώμης θαυματουργών Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, και στην Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε η φερώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. Μελέτιος Κουράκλης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα ομίλησε το μέλος της αδελφότητας της Μονής, Πανοσ. Αρχιμ. Λεόντιος Βαρδάκης.

Ο Σεβασμιώτατος, επισφραγίζοντας την λατρευτική σύναξη, αναφέρθηκε σε στοιχεία που μπορούμε να αντλήσουμε από τον ενάρετο βίο των Αγίων Αναργύρων για παραδειγματισμό και ψυχική ενδυνάμωση, ενώ ευχήθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές να έχουν τη χάρη και την ευλογία των τιμώμενων Αγίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων