06/09/2021 06/09/2021 Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Καστρίου Κυνουρίας, στην καρδιά του Πάρνωνα, που στέκει αγέρωχα σαν αετοφωλιά σε έναν τεράστιο βράχο και μετρά 1100 χρόνια ζωής. Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, εορτάστηκε η μνήμη του Προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Ιωάννου του Προδρόμου. Το απόγευμα, τελέσθηκε ο...
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:45

Πανηγύρισε η ιστορική Μονή Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ιστορική Μονή Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Καστρίου Κυνουρίας, στην καρδιά του Πάρνωνα, που στέκει αγέρωχα σαν αετοφωλιά σε έναν τεράστιο βράχο και μετρά 1100 χρόνια ζωής.

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, εορτάστηκε η μνήμη του Προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Ιωάννου του Προδρόμου.
Το απόγευμα, τελέσθηκε ο Εσπερινός της αναμνήσεως του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρος, εν μέσω κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καλλικελάδων Ιεροψαλτών, προσκυνητών και φίλων της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε στο πανηγυρικό Εσπερινό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μεγαλυτέρου των προφητών, του Ιωάννου του Προδρόμου, και στο γεγονός του θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Μίλησε ακόμα, για την ιστορική πορεία της Μονής και τις προσπάθειες να αποκτήσει και πάλι την παλιά του αίγλη, καθώς και στις δυσκολίες της πανδημίας που αποτελούν αποτελέσματα της αποστασίας μας από τον Θεό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων