01/07/2020 01/07/2020 Πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάτης κ. Προδρόμου. Στον Εσπερινό συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ νωρίτερα είχε τελεσθεί από τον Καθηγούμενο της Μονής, Πανοσ. Αρχιμ....
01 Ιουλίου, 2020 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 20:38

Πανηγύρισε η ιστορική Μονή των Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ιστορική Μονή των Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα

Πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάτης κ. Προδρόμου.

Στον Εσπερινό συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ νωρίτερα είχε τελεσθεί από τον Καθηγούμενο της Μονής, Πανοσ. Αρχιμ. Γρηγόριο Βαλτογιάννη, ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο μήνα.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Θεοφιλέστατος κ. Πρόδρομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της επόμενης ημέρας. Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, την αδελφότητα της Μονής, τους κληρικούς και τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες, που λάμπρυναν τον Εσπερινό με την παρουσία τους, καθώς και τους ευλαβείς χριστιανούς που κατέκλυσαν τους χώρους της Μονής. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να προστατεύουν και να καθοδηγούν την αδελφότητα και όσους προστρέχουν στο Μοναστήρι για να γαληνεύσουν την ψυχή τους.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Και στις δύο θρησκευτικές τελετές εκτέθηκαν Άγια Λείψανα και Σεβάσματα της Μονής προς αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος την κυριώνυμη ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίσαντα ιδρυματικό Ναό του Γηροκομείου Σπάρτης.

Επίκαιρα ομίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης, Πανοσ. Αρχιμ. Σεραφείμ Κοσμάς. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα και τους τροφίμους να έχουν τη χάρη και την ευλογία των προστατών του Ιδρύματος, Αγίων Αναργύρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων