10/05/2024 10/05/2024 Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή στην ομώνυμη ιστορική Ιερά Μονή της Σάμου. Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε την παραμονή της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος. Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία...
10 Μαΐου, 2024 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2024 - 14:35

Πανηγύρισε η Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σάμου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σάμου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή στην ομώνυμη ιστορική Ιερά Μονή της Σάμου. Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε την παραμονή της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος και πάλι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής και ο καθιερωμένος Αγιασμός στο προαύλιο της Ιεράς Μονής.

Πλήθος πιστών από όλη τη Σάμο ανηφόρισαν στην Ιερά Μονή για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Παρής Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου Ελισσαίος Μαυρατζώτης και ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιάννης Καλτάκης.

Φωτο: Samos24.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων