09/07/2020 09/07/2020 Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου Τον ουρανόθεν αγρευθέντα και καλλίνικο αθλητή και Μεγαλομάρτυρα Άγιο Προκόπιο τίμησε χθες, εόρτια ημέρα της μνήμης του, με λαμπρότητα και την δέουσα μεγαλοπρέπεια, η Ιερά Μονή Κύκκου, στο πανηγυρίζον και φερώνυμο Μετόχι της, στη Λευκωσία. Με την τέλεση του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ....
09 Ιουλίου, 2020 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 20:43

Κατακλύστηκε από πιστούς το Μετόχι του Κύκκου στη Λευκωσία

Διαδώστε:
Κατακλύστηκε από πιστούς το Μετόχι του Κύκκου στη Λευκωσία

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου

Τον ουρανόθεν αγρευθέντα και καλλίνικο αθλητή και Μεγαλομάρτυρα Άγιο Προκόπιο τίμησε χθες, εόρτια ημέρα της μνήμης του, με λαμπρότητα και την δέουσα μεγαλοπρέπεια, η Ιερά Μονή Κύκκου, στο πανηγυρίζον και φερώνυμο Μετόχι της, στη Λευκωσία.

Με την τέλεση του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, τον οποίον πλαισίωσαν ικανός αριθμός ιερέων και διακόνων και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, άρχισαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του εορτάζοντος Αγίου.

Το πρωί της Τετάρτης, 8 Ιουλίου 2020, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου και συμπροσευχομένων του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Μετόχιο του Αγίου Προκοπίου κατακλύστηκε, παρά το γεγονός ότι ήταν εργάσιμη ημέρα, από πλήθος πιστών, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, που συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Μεγαλομάρτυρος και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του. Ανάμεσά τους ο Επιτελάρχης της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης και ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Παντελίδης, καθώς, επίσης, ο Πρόεδρος και οι Καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν μελωδικότατα οι ασίγητοι τέττιγες της ψαλτικής μας παραδόσεως, τα μέλη του Βυζαντινού Χορού της Ιεράς Μονής Κύκκου, υπό τη διεύθυνση των Άριστου Θουκυδίδη και Νίκου Παναγιώτου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων