25/10/2019 25/10/2019 Πανηγυρικά και με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Αρχιερατικός εσπερινός στο Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, στον Δήμο Ναυπλιέων. Στη Μονή, κάθε χρόνο στην μνήμη του Αγίου, έρχονται χιλιάδες κόσμου από κάθε μέρος της Πελοποννήσου, την Κύπρο, την Κρήτη, την Αθήνα για να τιμήσουν τον Άγιο. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, με την...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 22:59

Πανηγύρισε το Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά

Πανηγυρικά και με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Αρχιερατικός εσπερινός στο Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, στον Δήμο Ναυπλιέων.

Στη Μονή, κάθε χρόνο στην μνήμη του Αγίου, έρχονται χιλιάδες κόσμου από κάθε μέρος της Πελοποννήσου, την Κύπρο, την Κρήτη, την Αθήνα για να τιμήσουν τον Άγιο.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, με την κανονική άδεια του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.

Ο Μητροπολίτης Μάνης τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του , με την δυνατή πίστη του Δημητρίου στο Θεό όλα ξεπερνιόνται, έτσι και εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να απελπιζόμαστε ,αλλά να έχουμε πίστη στο θεό .όπως και ο Άγιος Δημήτριος.

Καθ όλη την διάρκεια του εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου. Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε η λιτανεία της ιερής εικόνος του Αγίου Δημητρίου καθώς και των ιερών λειψάνων πέριξ του μοναστηριού.

Στη Μονή ζει γυναικεία αδελφότητα, με ηγουμένη την Αδελφή Χριστονύμφη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων