09/08/2020 09/08/2020 Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους κόσμου, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε σήμερα η, από ετών καθιερωμένη να τελείται από τον εκάστοτε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Δημιόβης υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου  Φιλίππου Χαμαργιά, ξεκινώντας έτσι οι εορταστικές εκδηλώσεις,...
09 Αυγούστου, 2020 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 22:58

Πανηγυρίζει από σήμερα η Παναγία η «Δημιοβίτισσα»

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει από σήμερα η Παναγία η «Δημιοβίτισσα»

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους κόσμου, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε σήμερα η, από ετών καθιερωμένη να τελείται από τον εκάστοτε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Δημιόβης υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου  Φιλίππου Χαμαργιά, ξεκινώντας έτσι οι εορταστικές εκδηλώσεις, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποίαν πανηγυρίζει η Ιερά Μονή.

Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελαιοχωρίου κ. Ευάγγελος Μάλαμας και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Νέων “Η Δημιοβήτισσα”, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην πιστή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων, με σκοπό την προάσπιση και περιφρούσηση της δημόσιας υγείας, προς αποφυγήν της διασποράς του κορωνοϊού.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο τονίζοντας την σημασία της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, ενώ αναφερόμενος στον Covid-19 προέτρεψε τους πιστούς να υπακούουν στις προτροπές της Πολιτείας και να μην αρνούνται να φορούν ιατρική μάσκα ακόμα και στους χώρους λατρείας, αφού έτσι αποδεικνύεται ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η υπευθυνότητα του καθενός μας έναντι του εαυτού μας αλλά και έναντι στους συνανθρώπους μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων