05/05/2021 05/05/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε το μεσημέρι της Τρίτης μέσω Τήνου στην Άνδρο και άμα τη αφίξει του μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Αποικίων, όπου τέλεσε τον Πασχαλιο Εσπερινό επι τη ιερά μνήμη της Αγίας, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου και την προσεκτική παρουσία πιστών, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι...
05 Μαΐου, 2021 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 11:17

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Αποικίων στην Άνδρο

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Αποικίων στην Άνδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε το μεσημέρι της Τρίτης μέσω Τήνου στην Άνδρο και άμα τη αφίξει του μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Αποικίων, όπου τέλεσε τον Πασχαλιο Εσπερινό επι τη ιερά μνήμη της Αγίας, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου και την προσεκτική παρουσία πιστών, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι Άνδρου κα Μαρία Βενετίκη και κ. Δημ. Γιαννίσης και ο διατελέσας Δήμαρχος Άνδρου, ιατρός κ. Θεοδ. Σουσούδης.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού και τη συμμετοχή των πιστών στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, διά της μεταλήψεως του Αναστημένου Σώματος του Κυρίου, τονίζοντας ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας έζησαν μέσα στον Αναστάσιμο χαιρετισμό Του «ειρήνην την εμήν δίδωμι υμίν» και έτσι πορεύθηκαν την επίγεια ζωή τους, παραμένοντες πιστοί στον Χριστό μέχρι το μαρτύριο, όπως η σήμερα και αύριο τιμώμενη Αγία Ειρήνη.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβαστοκράτορα και Προνοιάρχη της Μονής, Πλοιοκτήτη κ. Ελευθέριο Πολέμη, για την εργώδη μέριμνά του προς αυτήν, και ευχήθηκε στους εκκλησιασθέντες για το Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων