06/09/2023 06/09/2023 Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εισοδιωτίσσης Αγίου Ιωάννου, δίπλα στην οποία στεγάζεται η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Παραμονή της εορτής στις 18:30 θα τελεσθή Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου ο οποίος θα κηρύξει και...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 14:29

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εισοδιωτίσσης Αγίου Ιωάννου στον Πύργο Ηλείας

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εισοδιωτίσσης Αγίου Ιωάννου στον Πύργο Ηλείας

Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εισοδιωτίσσης Αγίου Ιωάννου, δίπλα στην οποία στεγάζεται η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Παραμονή της εορτής στις 18:30 θα τελεσθή Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου ο οποίος θα κηρύξει και τον θείον λόγον.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεσθή ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό του Πανοσολίτου Αρχιμ. Φιλαρέτου Σπανοπούλου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.

Το εσπέρας της εορτής στις 19:00 θα ψαλλεί Παράκληση υπέρ υγείας και σωτηρίας όλου του κόσμου υπό του Πωτοπρ/ρου π. Κων/νου Παπαδημητρίου, Εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου, ο οποιος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα ψάλλουν οι Καθηγητές της Σχολής της Ι Μητρόπολης πλαισιούμενοι από τους Μαθητές της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων