14/09/2021 14/09/2021 Τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου πανηγυρίζει η ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσας αύριο, Τετάρτη 15/9. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός άρχισε σήμερα στις 7.00 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος κηρύττει και τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:22
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 21:24

Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Γερασίμου στη Μακρινίτσα

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Γερασίμου στη Μακρινίτσα

Τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου πανηγυρίζει η ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσας αύριο, Τετάρτη 15/9.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός άρχισε σήμερα στις 7.00 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος κηρύττει και τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Βόλου. Σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6μ.μ. θα τελεστεί το ιερό Ευχέλαιο και θα ακολουθήσει η Παράκληση του Αγίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή 12/9 φιλοξενείται στον Ναό η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Πέμπτη 16/9, στις 10.00 π.μ., οπότε θα αναχωρήσει.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων