17/06/2022 17/06/2022 Την Κυριακή των Αγίων Πάντων εορτάζεται κατ’ έτος πανηγυρικά στην ομώνυμη ιστορική Μονή των Αγίων Φανέντων στην περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας η μνήμη των τριών ομολογητών αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, των και επικαλουμένων Αγίων Φανέντων,οι οποίοι είναι και οι αρχαιότεροι άγιοι στην εκκλησιαστική ιστορία του νησιού. Περί τα μέσα του 4ου μ.Χ. αιώνα κατέφυγαν...
17 Ιουνίου, 2022 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 15:15

Πανηγυρίζουν οι Άγιοι Φανέντες στη Σάμη Κεφαλληνίας

Διαδώστε:
Πανηγυρίζουν οι Άγιοι Φανέντες στη Σάμη Κεφαλληνίας

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων εορτάζεται κατ’ έτος πανηγυρικά στην ομώνυμη ιστορική Μονή των Αγίων Φανέντων στην περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας η μνήμη των τριών ομολογητών αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, των και επικαλουμένων Αγίων Φανέντων,οι οποίοι είναι και οι αρχαιότεροι άγιοι στην εκκλησιαστική ιστορία του νησιού.

Περί τα μέσα του 4ου μ.Χ. αιώνα κατέφυγαν οι τρεις άγιοι από τη Σικελία στην περιοχή της Σάμης, όπου και ασκήτευσαν και κοιμήθησαν οσιακώς.

Πολλά χρόνια μετά την οσιακή τους κοίμηση, εμφανίσθηκαν κατ’ οναρ σ’ έναν πλούσιο κάτοικο του νησιού, στον οποίο και αποκάλυψαν τον τόπο, όπου τα τρία άφθαρτα ολόσωμα σκηνώματα κείτονταν.

Αφού ανευρέθησαν τα ιερά σκηνώματα και των τριών αγίων, ανεγέρθηκε Μονή επ’ ονόματί τους, η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα τον ευλογημένο τόπο της τιμητικής προσκύνησης τους.

Σύμφωνα με το φετινό εορτασμό την παραμονή της εορτής της μνήμης τους, Σάββατο 18 Ιουνίου, θα ψαλεί στις 8 μ.μ. στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάμης ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Ανήμερα της εορτής της μνήμης των αγίων, Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 8 π.μ. θα ψαλεί στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Αγριλίων Σάμης (λόγω των εργασιών στην Ιερά Μονή Αγίων Φανέντων) ο Πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων