30/05/2019 30/05/2019 Η  Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος Ροδόπης που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα πρόκειται για ένα Πανθρακικής εμβέλειας προσκύνημα με τη δική του ξεχωριστή σημασία. Λέγεται πως επί Τουρκοκρατίας η περιοχή μοιράστηκε σε Τσιφλικάδες και η εικόνα της Παναγίας, που φυλάσσεται σήμερα σε ειδική προθήκη εντός της Μονής, φανερώθηκε πριν χρόνια σε Οθωμανό τσιφλικά. Αμέσως ενημέρωσε τον...
30 Μαΐου, 2019 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2019 - 19:37

Πανθρακικής εμβέλειας προσκύνημα η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Διαδώστε:
Πανθρακικής εμβέλειας προσκύνημα η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Η  Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος Ροδόπης που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα πρόκειται για ένα Πανθρακικής εμβέλειας προσκύνημα με τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Λέγεται πως επί Τουρκοκρατίας η περιοχή μοιράστηκε σε Τσιφλικάδες και η εικόνα της Παναγίας, που φυλάσσεται σήμερα σε ειδική προθήκη εντός της Μονής, φανερώθηκε πριν χρόνια σε Οθωμανό τσιφλικά. Αμέσως ενημέρωσε τον τότε Μητροπολίτη και έσκαψαν από κοινού στη ρίζα ενός δένδρου όπου εμφανιζόταν ένα φως, εκεί βρήκαν την εικόνα, που «διεκδικήθηκε» από τους γύρω οικισμούς.

Το 1955 ο τότε Μητροπολίτης Τιμόθεος την επέστρεψε στο «φυσικό» της χώρο ξεκινώντας παράλληλα την ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής. Αρχικά λειτούργησε ως ανδρικό μοναστήρι, στη συνέχεια ως γυναικεία Μονή. Η άφιξη τα τελευταία χρόνια μοναχών έδωσε ξανά ζωή σε ένα αγαπημένο, ιερό για τους Θρακιώτες τόπο. Σεβαστό από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο  πολλοί επιλέγουν να προσκυνήσουν τη χάρη Της κατευθυνόμενοι στη Μονή με τα πόδια από όλα τα σημεία της Ροδόπης, όπου ζουν και εργάζονται.

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων είχε δηλώσει στο παρελθόν στην ΕΡΤ Κομοτηνής ότι:«Μας φανερώθηκε για να στηρίζει τη ζωή μας, για να είναι η τροφός της ζωής μας, ο φύλακας άγγελος». «Είναι συγκινητικό πόσοι άνθρωποι πηγαίνουν με τα πόδια στην Παναγία!» δηλώνει ο Σεβασμιώτατος σημειώνοντας ότι είναι κάτι πολύ σπουδαίο για τη ζωή των πιστών «ας προστρέχουμε στην Παναγία μας, ό,τι κι αν μας συμβεί» προτρέπει.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων