03/05/2022 04/05/2022 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.Ιερόθεο Γ’ τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 3η Μαΐου 2022, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών. Ο Μητροπολίτης Λήμνου βρέθηκε στο νησί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Μακρίνας Μοναχής.  Τον...
03 Μαΐου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2022 - 13:17

Παρουσία δύο Μητροπολιτών το 40νθήμερο μνημόσυνο της Ηγουμένης Μακρίνας

Διαδώστε:
Παρουσία δύο Μητροπολιτών το 40νθήμερο μνημόσυνο της Ηγουμένης Μακρίνας

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.Ιερόθεο Γ’ τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 3η Μαΐου 2022, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών. Ο Μητροπολίτης Λήμνου βρέθηκε στο νησί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Μακρίνας Μοναχής. 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο της μακαριστής Καθηγουμένης Μακρίνας μοναχής, το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της οποίας τελέσθηκε εκ μεταθέσεως λόγω της εορτής του Πάσχα. Εκτός από την αναφορά του στην Καθηγουμένη, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το λυτρωτικό μήνυμα της Αναστάσεως και τον εορτασμό της κυριαρχίας της ζωής.

Εν συνεχεία εψάλη η ακολουθία του μνημοσύνου εις μοναχήν σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό και η απόλυσις εγένετο επί του Τάφου της αοιδίμου Καθηγουμένης, όπου με μεστό λόγο συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σεβάσμιο πρόσωπο της και εις το έργο της.

Συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Παρακλήτου Ωρωπού, ο Πρωτοσυγκέλλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως Ύδρας, Πατέρες εξ Αθηνών και οι ιερείς της Νήσου των Σπετσών.

Εν συνεχεία παρετέθηκε στο Αρχονταρίκι της Ι.Μονής καφές και κόλλυβο. Ο Μητροπολίτης Λήμνου είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί τους κληρικούς των Σπετσών, αλλά και συμπατριώτες του, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη, ενθουσιασμό και θερμούς λόγους.

Παρέστησαν ο κ.Π.Λυράκης Δήμαρχος Σπετσών, οι λοιπές Αρχές και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων