23/04/2019 23/04/2019 Τηρώντας στο ακέραιο το έθιμο των προγόνων οι Χασιώτες, επέστρεψαν την εικόνα της Παναγίας στη Μονή Κλειστών πεζή και με τις δέουσες τιμές, το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων 21 Απριλίου.  Φουστανελοφόροι και Γριζοφόρες περιστοίχισαν την εικόνα που εξήλθε με ψαλμωδίες από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Φυλής και μαζί με τους Ιερείς και...
23 Απριλίου, 2019 - 15:48
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2019 - 15:53

Πλήθος κόσμου συνόδευσε την εικόνα της Παναγίας στην Ι.Μ. Κλειστών

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου συνόδευσε την εικόνα της Παναγίας στην Ι.Μ. Κλειστών
Τηρώντας στο ακέραιο το έθιμο των προγόνων οι Χασιώτες, επέστρεψαν την εικόνα της Παναγίας στη Μονή Κλειστών πεζή και με τις δέουσες τιμές, το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων 21 Απριλίου.  Φουστανελοφόροι και Γριζοφόρες περιστοίχισαν την εικόνα που εξήλθε με ψαλμωδίες από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Φυλής και μαζί με τους Ιερείς και πλήθος κόσμου την ξεπροβόδισαν στην άκρη της πόλης. Η πολυπληθής πομπή εν συνεχεία, άρχισε την άνοδο προς τη Μονή. Την εικόνα συνόδεψαν ως το “σπίτι” της, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών με άτομα κάθε ηλικίας.  Η Λιτάνευση σταμάτησε στο Μνημείο σφαγιασθέντων Χασιωτών και Λιοσιωτών για επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσαν οι πατέρες Δημήτρης Παναγακόπουλος και Φανούρης Μπριλης με το εκκλησίασμα να συμμετέχει στους ψαλμούς που συνόδεψαν την Παναγία καθ’ όλη τη διάρκεια της ευλαβικής διαδρομής.
επιστροφή, με την ευχή “Και του χρόνου!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων