17/08/2022 17/08/2022 Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παρουσία χιλιάδων πιστών τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Νέου Ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς. Στην Ακολουθία του Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειουργούντων του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου και Καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής...
17 Αυγούστου, 2022 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 9:09

Πλήθος πιστών στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παρουσία χιλιάδων πιστών τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Νέου Ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.

Στην Ακολουθία του Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειουργούντων του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου και Καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρου και του οικείου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωντανή παρουσία του Αγίου Γερασίμου ανάμεσά μας λόγω της αφθαρσίας του σώματος του αλλά και στο γεγονός της ταπεινώσεως την οποία είχε ο Άγιος στη βιώτη του και κατόρθωσε το παράδεισο.

Ακολούθησε λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου  περνώντας πάνω από πλήθος πιστών που καθήμενοι στο έδαφος σχημάτισαν και σήμερα μία ανθρώπινη αλυσίδα, επιζητώντας τη βοήθειά του.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων