12/08/2019 12/08/2019 Την Κυριακή 11.8.2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών, συλλειτουργούντων του Ηγουμένου και των Πατέρων της Ιεράς Μονής και με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την Πάτρα και αλλού . Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στον τρόπο Ορθοδόξου τιμής προς την Υπεραγία Θεοτόκο, συμφώνως προς...
12 Αυγούστου, 2019 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2019 - 20:17

Πλήθος πιστών στη Μονή Γηροκομητίσσης

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στη Μονή Γηροκομητίσσης

Την Κυριακή 11.8.2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών, συλλειτουργούντων του Ηγουμένου και των Πατέρων της Ιεράς Μονής και με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την Πάτρα και αλλού .

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στον τρόπο Ορθοδόξου τιμής προς την Υπεραγία Θεοτόκο, συμφώνως προς την δογματική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας, ως κατοχυρώθηκε μέσα από τις Οικουμενικές Συνόδους.

Ούτε υποτιμάται στην Ορθόδοξη Εκκλησία το πρόσωπο της Θεοτόκου, ως γίνεται σήμερα στον προτεσταντισμό, ούτε υπερτιμάται ως συμβαίνει με τους Παπικούς, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει ακρίτως την Μαριολατρεία.

Η ορθόδοξη έκφραση της τιμής προς την Παναγία δίδεται μέσα από τον γνωστό και και λίαν αγαπητό σε όλους ύμνο « Άξιον εστι ως αληθώς, μακαρίζειν σε την Θεοτόκον».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων