09/09/2022 09/09/2022 Τρόπους για την ενίσχυση του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού και Σωφρονίου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά βρίσκουν  οι αρμόδιοι για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου.  Για το λόγο αυτό το Πνευματικό Κέντρο Αγίων Σιλουανού και Σωφρονίου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά έχει εκδώσει λαχνούς προς ενίσχυση του έργου του. Όσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε λαχνούς παρακαλώ επικοινωνήστε...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2022 - 9:32

Πώληση λαχνών προς ενίσχυση του Πνευματικού Κέντρου της Μονής Μαχαιρά

Διαδώστε:
Πώληση λαχνών προς ενίσχυση του Πνευματικού Κέντρου της Μονής Μαχαιρά

Τρόπους για την ενίσχυση του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού και Σωφρονίου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά βρίσκουν  οι αρμόδιοι για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου. 

Για το λόγο αυτό το Πνευματικό Κέντρο Αγίων Σιλουανού και Σωφρονίου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά έχει εκδώσει λαχνούς προς ενίσχυση του έργου του. Όσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε λαχνούς παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Ανδρέα Κκολό στο τηλέφωνο 99-619926.

Το έργο

Την ιδέα για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Σωφρονίου Αγγλίας εμπνεύστηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μέσα στο πλαίσιο της αγάπης του προς τους νέους και της διαρκούς μέριμνάς του για την πνευματική τους καλλιέργεια. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται τόσο οι ομιλίες του Πανιερωτάτου που για χρόνια πραγματοποιούσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθ’ υπακοήν προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο Α΄, όσο και η πολυδιάστατη προσφορά του προς τους φοιτητές του ΤΕ.ΠΑ.Κ. από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πνευματική καθοδήγηση των φοιτητών, με ομιλίες και τέλεση ακολουθιών, και την καθημερινή παρασκευή μερίδων φαγητού.

Την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου ανέλαβε αρχικά ο μακαριστός τέως ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά π. Αρσένιος και στη συνέχεια ο νυν ηγούμενος της Μονής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος. Το κέντρο θα ανεγερθεί σε σημείο εγγύς του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Αγλαντζιά, και θα εξυπηρετεί κυρίως τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και γενικότερα τη φιλόχριστη νεολαία του νησιού μας. Θα περιλαμβάνει αίθουσα ομιλιών, εκκλησία και βιβλιοθήκη. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσής του, το Κέντρο θα αποτελεί στολίδι για την περιοχή αλλά και χώρο στον οποίο οι νέοι που διακατέχονται από πνευματικές αναζητήσεις και επιθυμούν να βιώσουν την πνευματική ζωή και το λατρευτικό βίωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας θα μπορούν να εντοπίσουν το καταφύγιό τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων