23/11/2023 23/11/2023 Με αισθήματα χαράς και ιεράς συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου 2023 στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιακώβου (Τσαλίκη) του νέου Ασκητού, ο οποίος διετέλεσε Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και συγκεκριμένα Καθηγούμενος της Ιεράς...
23 Νοεμβρίου, 2023 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 13:55

Πολυαρχιερατική πανήγυρη Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία στη Μονή που ασκήτευσε (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατική πανήγυρη Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία στη Μονή που ασκήτευσε (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με αισθήματα χαράς και ιεράς συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου 2023 στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιακώβου (Τσαλίκη) του νέου Ασκητού, ο οποίος διετέλεσε Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και συγκεκριμένα Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ.

Το απόγευμα της παραμονής, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, Χαλκίδος Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο.

Λίγο πριν την ιερά λιτανεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τους αγίους Αρχιερείς και τους πολυαρίθμους προσκυνητές και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας το δοξαστικό τροπάριο του αγίου Ιακώβου.

Παρακολουθήσετε ΕΔΩ τον Εσπερινό και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία από τους αδελφούς και πατέρες της Ι. Μονής και άλλους Κληρικούς στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το οποίο ευρίσκεται στον εξωτερικό περίβολο της Ι. Μονής.

Την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2023, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στο τελεσθέν Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος με την συμμετοχή Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως αλλά και παρεπιδήμων, με επικεφαλής τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Γουμενίσσης κ. Δημήτριος αναφέρθηκε με εμβρίθεια στον αγιαστικό βίο του Οσίου Ιακώβου.

Παρακολουθήσετε ΕΔΩ την ακολουθία του Όρθρου, το Αρχιερατικό πανηγυρικό Συλλείτουργο και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Όλοι οι προσελθόντες και εκκλησιασθέντες προσκυνητές, μαζί με την ζωντανή παρουσία και χάρη των Αγίων Δαυΐδ και Ιακώβου, απήλαυσαν την ζεστή και αρχοντική φιλοξενία των σημερινών διαδόχων τους, των πατέρων της Ι. Μονής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου, Νικόλαος Μακρής, Ανδρέας Ρούκο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων