14/10/2019 14/10/2019 Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου (787) και του Αγίου Μελετίου του Πηγά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας που εκάρη μοναχός στην εν λόγω Ιερά Μονή. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 14:51

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Μονή Αγκαράθου

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Μονή Αγκαράθου

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου (787) και του Αγίου Μελετίου του Πηγά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας που εκάρη μοναχός στην εν λόγω Ιερά Μονή. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου που εξεδόθη επί τη Εορτή του Αγίου Μελετίου του Πηγά και την πραγματοποίηση της Επιστημονικής αυτής Ημερίδας – αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Αγκαράθου.

Εν συνεχεία απεκαλύφθη η πιθανή αναπαράσταση του αγνώστου έως σήμερον ιστορικού λαβάρου της Ιεράς Μονής, έργο του Αγιογραφείου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων. Το λάβαρο αυτό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ιστορικού Αρχείου Κυθήρων, υψώθηκε από τον Ιερομόναχο Μελέτιο Καλλονά και μέλη της οικογενείας του κατά την νικηφόρο για τους Βενετούς, ιστορική Μάχη της Ανακατάληψης του Καστελλίου Τεμένους, το έτος 1647.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων