17/06/2022 17/06/2022 Αναστάσιμος Πανηγυρικός Όρθρος και ακολούθως Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, κατά την εορτή των Αγίων Πάντων, στους οποίους συγκαταλέγεται πλέον και ο Όσιος και Θεοφόρος πατήρ Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο Ελεήμων και Θαυματουργός. Στον Όρθρο θα χοροστατήσει και στην συνέχεια θα προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ποιμενάρχης...
17 Ιουνίου, 2022 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 13:35

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο την Κυριακή στην Ι.Μ. Αγάθωνος

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο την Κυριακή στην Ι.Μ. Αγάθωνος

Αναστάσιμος Πανηγυρικός Όρθρος και ακολούθως Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, κατά την εορτή των Αγίων Πάντων, στους οποίους συγκαταλέγεται πλέον και ο Όσιος και Θεοφόρος πατήρ Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο Ελεήμων και Θαυματουργός.

Στον Όρθρο θα χοροστατήσει και στην συνέχεια θα προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ποιμενάρχης της γενέτειρας του Οσίου Βησσαρίωνος (Πεταλίδι Μεσσηνίας) συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ψαλεί και Αρχιερατικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των μακαριστών Καθηγουμένων της Μονής, Αρχιμ. π. Γερμανού Δημάκου και Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων