19/03/2019 19/03/2019 Του Γεωργίου Μανώλη   Με Ολονυκτία, σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη, εορτάστηκε η μνήμη του αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού στην Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του Αγίου. Των ιερών ακολουθιών της ιεράς Ολονυκτίας και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου, κ....
19 Μαρτίου, 2019 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2019 - 18:12

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Στην ολονυκτία της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων

Διαδώστε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Στην ολονυκτία της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων

Του Γεωργίου Μανώλη

 

Με Ολονυκτία, σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη, εορτάστηκε η μνήμη του αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού στην Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του Αγίου.

Των ιερών ακολουθιών της ιεράς Ολονυκτίας και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου, κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Κορώση, τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Ευσέβιο Σπανό, πατέρες της Μονής και κληρικούς της Μητροπόλεως που προσήλθαν να τιμήσουν και να λάβουν την ευλογία της χαριτόβρυτης κάρας του Αγίου.

Η Ιερά Ολονυχτία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 8 το πρωί, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την πανηγυρική τράπεζα. Εν συνεχεία, ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Ευσέβιος μετέφερε με πατέρες της Μονής την τιμία κάρα του Αγίου Αλεξίου στη πόλη των Καλαβρύτων, την οποία υποδέχθηκαν κληρικοί και πιστοί και εν συνεχεία μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, όπου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αγιασμός και τέλος η λιτάνευση των ιερών εικόνων και της τιμίας καράς στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της λιτανείας, οι Πατέρες επανακόμισαν την τιμία κάρα στη Μονή, όπου και τίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών προσκυνητών που προσέρχονται στην ιστορική Μονή από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Φανούριος Κόμητας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων