08/08/2021 08/08/2021 Ξεκίνησαν, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποίαν πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης. Κατά το έθος οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως αφετηρία την Θεία Λειτουργία κατά την Κυριακή προ της Κοιμήσεως, ιερουργούντος, κατά το έθος, του εκάστοτε Πρωτοσυγκέλλου της...
08 Αυγούστου, 2021 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2021 - 14:20

Προεόρτια στην ιστορική Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Προεόρτια στην ιστορική Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας

Ξεκίνησαν, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποίαν πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης.

Κατά το έθος οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως αφετηρία την Θεία Λειτουργία κατά την Κυριακή προ της Κοιμήσεως, ιερουργούντος, κατά το έθος, του εκάστοτε Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Έτσι και φέτος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, τηρώντας το έθιμο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους κατά την Ακολουθίαν της Αρτοκλασίας. Πλήθος κόσμου προσήλθε από την ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Καλαμάτας, πολλοί δε εξ αυτών έφθασαν στη Μονή μετά από τρίωρη οδοιπορία, εκπληρώνοντας έτσι κάποιο προσωπικό τους τάμα προς την Παναγία την Δημιοβίτισσα.

Κατά το κήρυγμά του ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στο γεγονός της θεραπείας των δύο τυφλών και του κωφού δαιμονιζομένου της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δυο τυφλοί και ένας κωφός δαιμονισμένος γίνονται σήμερα οδηγοί και δάσκαλοί μας στο δρόμο προς την σωτηρία”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων