13/03/2020 13/03/2020 Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορίνθου τελέστηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο. Στην Ι. Μονή φυλάσσεται η τίμια Κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων.  Κατά την Θ. Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Διάκονοι π....
13 Μαρτίου, 2020 - 11:35

Προηγιασμένη στην Ι. Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Διαδώστε:
Προηγιασμένη στην Ι. Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορίνθου τελέστηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο. Στην Ι. Μονή φυλάσσεται η τίμια Κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων. 

Κατά την Θ. Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Δημήτριος Μπαλλάς.

Στην Θ. Λειτουργία παρέστη η Αδελφότητα της Ι. Μονής και πιστοί προς τους οποίους ο Μητροπολίτης απηύθυνε πνευματικούς λόγους αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φλέγον θέμα των ημερών μας, τον «κορονοϊό» και τις επιπτώσεις που τάχα μπορεί να έχει η Θ. Κοινωνία στην εξάπλωσή του.

Επεσήμανε το γεγονός ότι, οι Χριστιανοί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Θ. Κοινωνία είναι το αντίδοτο του «μη αποθανείν» και εφόδιο «Ζωής Αιωνίου» και ως εκ τούτου οφείλουμε, αν επιθυμούμε να ενωθούμε με τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου, να κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων, χωρίς να φοβόμαστε τίποτα καθώς, όλοι όσοι κοινωνούν είναι Θεοφόροι και Χριστοφόροι.

Ολοκληρώνοντας, υπενθύμισε στους πιστούς ότι η Εκκλησία μας διαχρονικά έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις με λοιμώδη νοσήματα και ουδέποτε κάποιος από τους Ιερείς που είτε περιέθαλπε τους ασθενείς, είτε τους κοινωνούσε και στην συνέχεια κατέλυε την Θ. Κοινωνία νόσησε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος προέτρεψε την Ι. Αδελφότητα και τους πιστούς να αγωνιστούν με την προσευχή ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ ευχήθηκε στην Γερόντισσα Ευπραξία, στην Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς Χριστιανούς, καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων