04/04/2019 04/04/2019 Στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, τέλεσε την θεία λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, με την παρουσία πολλών προσκυνητών και φίλων...
04 Απριλίου, 2019 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2019 - 7:39

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών

Διαδώστε:
Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών

Στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, τέλεσε την θεία λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, με την παρουσία πολλών προσκυνητών και φίλων της Ιεράς Μονής.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της Προηγιασμένης, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο με έναυσμα την πρώτη παλαιοδιαθηκική περικοπή του Εσπερινού (Γένεσις 9,18-10,1), επισημαίνοντας στους πιστούς ακροατές την αξία της διαπαιδαγώγησης των νέων κατά Χριστόν, αλλά και την ωφέλεια των ανθρώπων να κολλώνται, εκ νεότητος, οπίσω του Χριστού.

Μετά την απόλυση παρετέθη μοναστηριακό σαρακοστιανό κέρασμα προς όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων