01/04/2022 01/04/2022 Το πρωί της Παρασκευής  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν ευλογίας και αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου μετέβη στο Μήλεσι Αττικής και στην Ιερά Μονή Παναγίας των Βρυούλων, όπου και τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μίλησε καταλλήλως για την σημασία της κατανυκτικής αυτής Θείας Λειτουργίας που τελείται...
01 Απριλίου, 2022 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 11:22

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία αφιερωμένη στη Μικρασιατική καταστροφή

Διαδώστε:
Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία αφιερωμένη στη Μικρασιατική καταστροφή

Το πρωί της Παρασκευής  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν ευλογίας και αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου μετέβη στο Μήλεσι Αττικής και στην Ιερά Μονή Παναγίας των Βρυούλων, όπου και τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μίλησε καταλλήλως για την σημασία της κατανυκτικής αυτής Θείας Λειτουργίας που τελείται στην Εκκλησία από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Στην ιερή και σεβασμία αυτή γυναικεία αδελφότητα εγκαταβιούν 5 μοναχές υπό την πνευματική καθοδήγηση της Καθηγουμένης Φιλοθέης μοναχής.

Η εν λόγω Ιερά Μονή ιδρύθηκε από τον ευλαβέστατο αείμνηστο ιερομόναχο π. Γαβριήλ Τσάφο (+2018) που καταγόταν από τα Βουρλά της Μ. Ασίας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης είχε πνευματική επικοινωνία μαζί του επί σειράν ετών.

Η Προηγιασμένη ήταν αφιερωμένη στη Μικρασιατική καταστροφή (επέτειος 100 χρόνων) γι’ αυτό και μετά το πέρας τελέσθηκε και Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους Μικρασιάτες αδελφούς και πατέρες του 1922.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων