17/12/2023 18/12/2023 Στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ιεραρχών Πηλίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Μικροί και μεγάλοι από την Μαγνήσια εκκλησιάστηκαν, ενώ περίμεναν υπομονετικά να πάρουν την ευχή του αγιορείτη Γέροντα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 19:15

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ιεραρχών Πηλίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Μικροί και μεγάλοι από την Μαγνήσια εκκλησιάστηκαν, ενώ περίμεναν υπομονετικά να πάρουν την ευχή του αγιορείτη Γέροντα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πατήρ Χαρίλαος Παπαγεωργίου ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Διονύσιο, τον Αρχιεπίσκοπο Αιγίνης.

Μιλώντας για τον Άγιο, ο π. Χαρίλαος τόνισε, ανατράφηκε με τα διδάγματα του Ευαγγελίου και γρήγορα διακρίθηκε στα γράμματα και την αρετή. Νωρίς, μόλις ενηλικιώθηκε, ασχολήθηκε με τη διδασκαλία του θείου λόγου, φροντίζοντας συγχρόνως να συντρέχει στην ανακούφιση των φτωχών.

Όπως σημείωσε ο π Χαρίλαος, ο Άγιος έδινε παραδείγματα συγχωρητικότητας και υψηλής εφαρμογής των Χριστιανικών ιδεωδών. Για τον λόγο μάλιστα αυτό ονομάστηκε και «Άγιος της Συγνώμης»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Γέροντας Εφραίμ έδωσε το αντίδωρο στο εκκλησίασμα και αμέσως μετά η αδελφότητα της Μονής φιλοξένησε τον κόσμο στο αρχονταρίκι για κέρασμα όπου ο Γέροντας Εφραίμ συνομίλησε με τους πιστούς.

Στο φιλόξενο Μοναστήρι η αδελφότητα αγκάλιασε με αγάπη τους επισκέπτες οι οποίοι βρέθηκαν στο Μοναστήρι τους αυτή τη χειμωνιάτικη ημέρα αψηφώντας το κρύο και την βροχή, ενώ με την ευχή της Γερόντισσας Νικοδήμης, οι αδελφές ξενάγησαν τους πιστούς δίνοντάς τους πληροφορίες για την ιστορία της Μονής.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων