09/05/2022 09/05/2022 Με την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου εορτάστηκε στην Σύμη χθες, η 77η επέτειος της υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής της Δωδεκανήσου, την 8η Μαΐου 1945. Η κ. Πρόεδρος το απόγευμα πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πανορμίτου, όπου την ανέμεναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος...
09 Μαΐου, 2022 - 10:18

Προσκύνημα της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πανορμίτη Σύμης

Διαδώστε:
Προσκύνημα της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πανορμίτη Σύμης

Με την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου εορτάστηκε στην Σύμη χθες, η 77η επέτειος της υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής της Δωδεκανήσου, την 8η Μαΐου 1945.

Η κ. Πρόεδρος το απόγευμα πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πανορμίτου, όπου την ανέμεναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιο Πατρό και τον Ιερομόναχο Ανδρέα Δημητρίου, ως και τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα.

Επίσης στην υποδοχή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της 95ης Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Βακεντής, ο Διοικητής Δ.Α.Ν. Σύμης Συνταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Στραβοπόδης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Υψηλάντης και οι λοιπές τοπικές Αρχές.

Με την άφιξη, η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο παλαίφατο Καθολικό και προσκύνησε την θαυματουργό Εικόνα του Ταξιάρχου, ενώ στην συνέχεια ξεναγήθηκε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ι. Μονής. Ακολούθως οι υψηλοί επισκέπτες ανέβηκαν στο «Υδραικό», όπου προσεφέρθησαν τα πατροπαράδοτα Μοναστηριακά κεράσματα και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος επέδωσε στην κ. Πρόεδρο αργυρό αντίγραφο της Εικόνος του Ταξιάρχου, προς αγιασμόν και ενίσχυση στο ευθυνοφόρο της έργο και την ύψιστη εθνική αποστολή της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων