02/08/2022 02/08/2022 Σε ατμόσφαιρα ιερής κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022 ο πρώτος Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στο τέλος...
02 Αυγούστου, 2022 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 19:43

Πρώτη Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Πρώτη Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Σε ατμόσφαιρα ιερής κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022 ο πρώτος Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στο τέλος κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στους θεόπνευστους ύμνους των Ιερών Παρακλήσεων, σημειώνοντας ότι εκφράζουν τις πονεμένες και παραπονεμένες ψυχές που δοκιμάζονται από τα προβλήματα, τις σκέψεις, τις θλίψεις, τους κλυδωνισμούς και τα αδιέξοδα της παρούσης ζωής. Μιλώντας για το ιερό πρόσωπο της Παναγίας Μητέρα του Κυρίου μας Ι. Χριστού, τόνισε ότι υπήρξε προ τόκου, κατά τον τόκον και μετά τόκον Παρθένος και είχε πάντοτε σιωπηλή και διακριτική παρουσία της κοντά στον Υιό της. Ο Θεός την επέλεξε ανάμεσα από πολλές γενεές, όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, καθώς πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, για να γίνει η «καθέδρα του βασιλέως», η γέφυρα και η σκάλα προς τον ουρανό, καθώς την χαρακτήριζαν η ταπείνωση, η υπακοή στο θέλημα του Θεού και η καθαρότητα. Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε όλοι να προσπαθήσουμε να γίνουμε κατά χάριν Θεοτόκοι, κατά τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά, καλλιεργώντας τις αρετές μας και καταπολεμώνετας τα πάθη που εμφωλεύουν στην καρδιά μας. Να την παρακαλέσουμε με όλη μας την καρδιά και τη διάνοια να μας περισκέπει και να μας περιφυλάττει, και μαζί με τις ακοίμητες πρεσβείες της να δίδει χαρά και ελπίδα σε όλους και όλες. Τέλος, μοίρασε τον άρτο και ευχήθηκε καλό Δεκαπενταύγουστο στον καθένα ξεχωριστά.

Στην Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο Ιερομ. Τίτος Ματαλλιωτάκης, Αδελφός της Μονής, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ι. Μ.Ναού Αγ. Γεωργίου Ιεράπετρας και Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννης Αρώνης και ο κ. Εμμανουήλ Γαλανάκης, Ιεροψάλτης της Μονής κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου. Παρέστησαν πολλοί ευσεβείς προσκυνητές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Κων/νος Αστροπεκάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων