08/04/2021 08/04/2021 Στη Γυναικεία Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου μετέβη χθες Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, έχει επιλέξει εφέτος να τελεί τις διατεταγμένες καθημερινές Ι. Ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής...
08 Απριλίου, 2021 - 18:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 18:35

Προτροπή για καθημερινές δεήσεις από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Προτροπή για καθημερινές δεήσεις από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Στη Γυναικεία Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου μετέβη χθες Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, έχει επιλέξει εφέτος να τελεί τις διατεταγμένες καθημερινές Ι. Ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής στις Ι. Μονές της Μητροπολιτικής του επαρχίας προκειμένου να βρίσκεται κοντά στις Μοναστικές Αδελφότητες και να επικοινωνεί μαζί τους, στηρίζοντας και ενισχύοντας αυτές τόσο με την ευλογητή παρουσία του όσο και με τους επιστηρικτούς και ψυχωφέλιμους λόγους του και την παντοειδή βοήθειά του.

Στην σύντομη ομιλία του προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής Παρασκευή Μοναχή αναφέρθηκε στην δύναμη και την χάρι, που αντλεί ο αγωνιζόμενος Πιστός στο στάδιο την Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής από τον Ζωοποιό Σταυρό του Ιησού Χριστού. Προέτρεψε δε την Γερόντισσα να δέεται καθημερινά, ώστε ο Κύριος να δίδει ταπείνωση, υπομονή, αγάπη και μετάνοια σε όλον τον κόσμο και την ίδια, «για να ξεπεράσουμε τις παντοειδείς κρίσεις («σταυρούς»), που μας μαστίζουν και μας ταλαιπωρούν αλλά και από θανάτου του εξαφνικού και πανώλεθρου». Ευχήθηκε δε καλό υπόλοιπο Μ. Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων