07/02/2022 07/02/2022 Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και έντονης συγκίνησης τελέστηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου έ.ε., στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων οι μοναχικές ρασοφορίες των δοκίμων μοναχών Γεωργίου Τερζίδη και Γεωργίου Γρηγοράκη, οι οποίοι έλαβαν τα ονόματα Βαρθολομαίος, προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ο πρώτος και Αθανάσιος...
07 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2022 - 12:21

Ρασοφορία Μοναχών στη Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Διαδώστε:
Ρασοφορία Μοναχών στη Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και έντονης συγκίνησης τελέστηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου έ.ε., στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων οι μοναχικές ρασοφορίες των δοκίμων μοναχών Γεωργίου Τερζίδη και Γεωργίου Γρηγοράκη, οι οποίοι έλαβαν τα ονόματα Βαρθολομαίος, προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ο πρώτος και Αθανάσιος προς τιμήν του μακαριστού π. Αθανασίου, Προηγουμένου της Μονής.

Η Ακολουθία της ρασοφορίας τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού, ενώ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός έδωσε τα ονόματα στους δύο Μοναχούς.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, έμπλεοι συγκίνησης, οι γονείς των νεοκαρέντων και λοιποί και συγγενείς και φίλοι τους.

Ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε πατρικούς λόγους και πνευματικές νουθεσίες στους νέους μοναχόυς, υπογραμμίζοντας καταρχάς την αξία του μοναχισμού στη σύγχρονη εποχή.

Εξέφρασε δε τη μεγάλη χαρά του ιδίου και σύσσωμης της τοπικής Εκκλησίας, για το γεγονός ότι δύο νέοι άνθρωποι με πολλά πτυχία και σπουδές, μετά από ώριμη σκέψη και περισυλλογή, αποφάσισαν να εισέλθουν στον μοναχισμό, αφιερώνοντας τη ζωή του στον Χριστό και την Αγία του Εκκλησία.

Με το να γίνει κάποιος μοναχός, δεν σημαίνει πως χάνει την ζωή του, δεν σημαίνει ότι χάνεται, δεν σημαίνει ότι έχει απομακρυνθεί από τον κόσμο, σημείωσε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους δύο μοναχούς. Απεναντίας, κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει την αιωνιότητα και προσπαθεί να παρασύρει μαζϊ του, στην αιωνιότητα και στην αγάπη του Χριστού όλους τους ανθρώπους οι οποίοι Τον ακολουθούν.

Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, έδωσε την ευχή του στους δύο Μοναχούς και στο Αρχονταρίκι της Μονής ευχαρίστησε τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων παρέστησαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό και στην πρώτη ρασοφορία του έτους, τον Παν/το Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννακή, τον Παν/το Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Μάξιμο Αυγερινό και τον Παν/το Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα, που έλαβαν μέρος στις Ακολουθίες καθώς και όλη την αδελφότητα της Ιεράς Μονής, τους πολλούς Καθηγουμένους και τις Γερόντισσες Ιερών Μονών από όλη την Κρήτη, τους Ιεροψάλτες και τους εκατοντάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στην πνευματική χαρά των νέων Μοναχών και της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων