13/04/2022 13/04/2022 Νέος μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως την Κυριακή 10 Απριλίου 2022. Ο Ρουσικός διακόνησε την Ιερά Μονή για περισσότερα από δώδεκα χρόνια πριν γίνει η κουρά του κι έτσι ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας του έδωσε το όνομα του εφόρου της Μονής, Αγίου Παντελεήμονα. Μετά το πέρας του Κατανυκτικού...
13 Απριλίου, 2022 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 17:35

Ρασοφορία μοναχού στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος

Διαδώστε:
Ρασοφορία μοναχού στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος

Νέος μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως την Κυριακή 10 Απριλίου 2022. Ο Ρουσικός διακόνησε την Ιερά Μονή για περισσότερα από δώδεκα χρόνια πριν γίνει η κουρά του κι έτσι ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας του έδωσε το όνομα του εφόρου της Μονής, Αγίου Παντελεήμονα.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, προσήχθη ο δόκιμος Ρουσικός, ιατρός, από τον ηγούμενο της Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου και τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας στο πατρικό του λόγο ερμήνευσε το προκείμενο της ημέρας «έδωκας κληρονομίαν τοις φοβουμένοις σε Κύριε»: «Η κληρονομιά δίνεται από τον Θεό σε όλους του ανθρώπους, είτε της έγγαμης, είτε της μοναχικής ζωής. Οι άνθρωποι καλούμαστε αυτή τη δωρεά να την πολλαπλασιάσουμε, είτε στον κόσμο, είτε στο μοναστήρι», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ακολουθία της ρασοφορίας παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, διευθυντής του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου από την ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου και από τις γύρω περιοχές ευχήθηκαν στον νέο μοναχό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων