16/06/2021 16/06/2021 Στην Ιερά Μόνη Παναγίας Ολυμπιωτίσσης βρέθηκε σήμερα, 16 Ιουνίου 2021, αποστολή Ρώσων ακαδημαϊκών και φοιτητών με εξειδίκευση στον Βυζαντινό Πολιτισμό. Η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Άννα Ζαχάροβα, και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, Σβετλάνα Μάλτσεβα, μαζί με τους φοιτητές που συνόδευαν, αφίχθησαν στην Ιερά Μόνη, όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Αθανάσιος...
16 Ιουνίου, 2021 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2021 - 15:25

Ρωσική αποστολή στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιωτίσσης

Διαδώστε:
Ρωσική αποστολή στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιωτίσσης

Στην Ιερά Μόνη Παναγίας Ολυμπιωτίσσης βρέθηκε σήμερα, 16 Ιουνίου 2021, αποστολή Ρώσων ακαδημαϊκών και φοιτητών με εξειδίκευση στον Βυζαντινό Πολιτισμό.

Η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Άννα Ζαχάροβα, και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, Σβετλάνα Μάλτσεβα, μαζί με τους φοιτητές που συνόδευαν, αφίχθησαν στην Ιερά Μόνη, όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Αθανάσιος Παιδής. Ο κ, Παιδής ενημέρωσε τους Ρώσους αρχαιολόγους για το σύνολο των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, προτάσσοντας την ιστορία και την σπουδαιότητά τους.

«Τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής μας αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό, ενώ μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες από όλη την Υφήλιο. Έχουν γίνει εξαιρετικές ενέργειες για την ανάδειξή τους από τον μακαριστό Μητροπολίτη Βασίλειο, οι οποίες συνεχίζονται με τον ίδιο ζήλο – έχοντας απτά αποτελέσματα – από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης και συνέχισε:

«Η αποστολή που προσήλθε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας είναι σημαντική, καθώς προέρχεται από κορυφαία Ρωσικά Πανεπιστήμια, ενώ ελπίδα μας είναι να συνεχιστούν αντίστοιχες επισκέψεις και στο μέλλον.

Σ’ αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα η κανονικότητα που αναμένεται να αποκατασταθεί στις διεθνείς μεταφορές, μετά από μακρά περίοδο αυστηρών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας. Έτσι η περιοχή μας θα καταφέρει να προσελκύσει πολυπληθείς ομάδες επισκεπτών προτάσσοντας τόσο τα θρησκευτικά μνημεία που διαθέτει όσο και μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα με κυρίαρχο τον Όλυμπο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά σε αντίστοιχες δράσεις, υποστηρίζοντας έμπρακτα την εξωστρέφεια και την διεθνή προβολή του τόπου μας».

Από την πλευρά της η κα. Ζαχάροβα δήλωσε ότι «η Ιερά Μόνη Παναγίας Ολυμπιώτισσας έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ρωσία ως ένα εξαιρετικό βυζαντινό μνημείο με μοναδικές τοιχογραφίες και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο την επισκέφθηκαν.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Θανάση Παιδή για την υποδοχή και τη βοήθεια που μας παρείχε, ενώ ελπίζουμε σε ακόμη πιο διευρυμένη συνεργασία στο μέλλον» τόνισε, κλείνοντας, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Με πληροφορίες από news.travelling.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων