20/05/2022 21/05/2022 Σαν σήμερα, 20 Μαΐου 2021, εκοιμήθη η χαρισματική Γερόντισσα Γαλακτία σε ηλικία 95 ετών, και το απόγευμα της ίδια ημέρας εψάλλει η νεκρώσιμος ακολουθία στην Ιερά Μονή Καλυβιανής. Όπως λένε όσοι την είχαν γνωρίσει ήταν μια πραγματικά Άγια Μορφή της Μεσαράς, έχοντας με το βίο της και το θείο χάρισμα της εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ...
20 Μαΐου, 2022 - 19:56
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 1:39

Σαν σήμερα εκοιμήθη η χαρισματική Γερόντισσα Γαλακτία

Διαδώστε:
Σαν σήμερα εκοιμήθη η χαρισματική Γερόντισσα Γαλακτία

Σαν σήμερα, 20 Μαΐου 2021, εκοιμήθη η χαρισματική Γερόντισσα Γαλακτία σε ηλικία 95 ετών, και το απόγευμα της ίδια ημέρας εψάλλει η νεκρώσιμος ακολουθία στην Ιερά Μονή Καλυβιανής.

Όπως λένε όσοι την είχαν γνωρίσει ήταν μια πραγματικά Άγια Μορφή της Μεσαράς, έχοντας με το βίο της και το θείο χάρισμα της εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των Αγγέλων.

Η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη ζούσε στην Πόμπια, όπου για χρόνια ήταν πολύς ο κόσμος, όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και πολύ νέα παιδιά, που την επισκέπτονταν για να λάβουν την ευχή της και συγκλονιζόταν από την πνευματικότητα και την διορατικότητα της να διακρίνει πολλά.

“Ζούσε για τους άλλους”

«Αργότερα θα καταλάβουν οι Κρητικοί τι είχαν και δεν το αναγνώρισαν», ήταν μια χαρακτηριστική φράση που είχε γραφτεί για αυτήν από άτομο που τη γνώρισε και έλαβε την ευχή της.

«Ήταν η προσωποποίηση της αγάπης στο Θεό και στο συνάνθρωπο, της σεμνότητας, της αφάνειας, της σιωπής, της θυσίας, της προσφοράς, της υπομονής, της ανεξικακίας. Δεν ζούσε ποτέ για τον εαυτό της.
Ζούσε για τους άλλους.

Γι΄αυτό και η ελεημοσύνη της, αθέατη και μυστική έφτανε μέχρι ακτημοσύνης», είχαν γράψει γι΄ αυτήν η αδερφή της Ελισάβετ Κανακάκη και τα ανήψια της Νίκος και Καίτη Ρεθυμνιωτάκη, Μιχάλης και Στέλλα Φουντουλάκη, Νίκος και Μαρία Χουλάκη και τα λόγια τους εκφράζουν τα συναισθήματα όλων των Μεσαριτών για την Γερόντισα Γαλακτία.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος παρακαλεί όσους και όσες ωφελήθηκαν από την αγία παρουσία της οσίας μοναχής αυτής που ανανέωσέ την πίστη μας στα έσχατα χρόνια, εις ένδειξη ευχαριστίας να διαβάσουν το Ψαλτήρι.

“Είπα στο Μεγάλο Αφεντικό “πάρε με τώρα σε παρακαλώ. Δεν θέλω τιμές για το τομάρι μου””, είχε πει στα πνευματικά της παιδιά ανήμερα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ του 21, που συμπληρώθηκαν και τα 200 χρόνια από την πραγματική πνευματική επανάσταση του 21.
Επίσης τους είπε: “Φεύγω, ήρθε η ώρα, έρχονται δύσκολα”, “θάνατος, ο θάνατος είναι γέννα εις τα επουράνια”, “δεν θέλω λουλούδια γιατί θα κοιμηθώ σε περίοδο με πολλά λουλούδια” .

Δήλωση του π. Αντωνίου Φραγκάκη για την κοίμηση της Γερόντισσας Γαλακτίας:

“«Μας είπε στις 25 Μαρτίου 2021:( Τα λόγια αυτά τα άκουσαν πέντε άνθρωποι και τα κοινοποίησα αμέσως σε Μητροπολίτες που την σέβονται και την αγαπούν): «…Θα φύγω. Ήθελα να μείνω για να εκπληρωθεί πρώτα μια επιθυμία μου… Όμως μπορώ και από εκεί… Είπα στο Μεγάλο Αφεντικό: «Πάρε με τώρα σε παρακαλώ! Δεν θέλω τιμές στο τομάρι μου»!
Την ρώτησα:
– Τι σου είπε;
– Θα το δούμε!

Κύλησε ήσυχα, χωρίς ιδιαίτερα σημάδια ο υπόλοιπος καιρός.

Το Σάββατο το μεσημέρι, μου είπε αυθόρμητα: «Σκύψε να σε φιλήσω… Την ευχή μου νά ‘χεις και όσο θα ζεις και μετά θάνατον! Και σε όσα ακούσεις, εσύ το στόμα κλειστό και ξάτος…»

Είπε στις Εθελόντριες Κυρίες που την υπηρετούσαν: «Φεύγω! Ήρθε η ώρα! Έρχονται δύσκολα…»

Έπειτα είπε δυο φορές: «Θάνατος! Ο θάνατος είναι γέννα στα επουράνια (στην αιωνιότητα)».

Αυτά ήταν και τα τελευταία της λόγια. Σας διαβεβαιώ στην ιεροσύνη μου, ακόμη τα εξής:

Μας άφησε αυστηρή παραγγελία: «Δεν θέλω πολλούς Ιερείς στην κηδεία μου. Ας παρευρεθούν, αλλά θα με κηδεύσουν μόνο τα δυο παιδιά μου: Ο π. Αντώνιος και ο π. Στυλιανός. Δεν θέλω λουλούδια. Θα πεθάνω σε περίοδο με πολλά λουλούδια. Αρκεί αυτό. Ο κόσμος να είναι λίγος και θα είναι λίγος. Αυτά και αρκετά είναι για το βρωμοτομάρι μου. Να με μνημονεύεται μόνο, γιατί το έχω πολύ ανάγκη. Και εσύ παιδί μου Αντώνιε, θα αναλάβεις εφ΄ όρου ζωής να μνημονεύεις τους νεκρούς μου…»

Τήν Ευχή καί ευλογία τής Μακαριστής γερόντισσας τού Θεού νά έχουμε.

Αιώνια ή μνήμη τής”.

Διαβάστε ακόμη: Εκοιμήθη η Γερόντισσα Γαλακτία

Με πληροφορίες από e-mesara.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων