15/01/2021 15/01/2021 Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου 1999 ο μακαριστός γέροντας μητροπολίτης πρώην Ύδρας Ιερόθεος με αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονης Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, μετέφερε μικρό τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου στην Αλεξάνδρεια και Κάιρο! Ο Άγιος ένα αιώνα μετά τον άδικο διωγμό του, επέστρεφε στην Εκκλησία της Αλεξάνδρειας! Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του μακαριστού Πατριαρχη Πέτρου στην Αίγινα...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 22:24

Σαν σήμερα το Ι. Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγυπτο

Διαδώστε:
Σαν σήμερα το Ι. Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγυπτο

Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου 1999 ο μακαριστός γέροντας μητροπολίτης πρώην Ύδρας Ιερόθεος με αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονης Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, μετέφερε μικρό τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου στην Αλεξάνδρεια και Κάιρο!

Ο Άγιος ένα αιώνα μετά τον άδικο διωγμό του, επέστρεφε στην Εκκλησία της Αλεξάνδρειας! Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του μακαριστού Πατριαρχη Πέτρου στην Αίγινα στις 9 Νοεμβρίου 1998, όπου έφερε την Συνοδική Διαγνώμη στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, ζητώντας επίσημα πια, συγγνώμη από τον Άγιο, για τον διωγμό του απ’ το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας κατα το έτος 1890!

Τιμάται αυτή την ημέρα ως μια απ’ τις μεγάλες εορτές του Αγίου Νεκταρίου, και έτσι, για ακόμη μια χρονιά, εορτάστηκε πανηγυρικά, τηρώντας τις συνθήκες που απαιτούνται λόγω της καταστάσεως, ζητώντας την μεσιτεία του και την πρεσβεία του να φυλάγει τον κόσμο από κάθε κακό!

 

ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης / Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων